Nova kupatila za pacijente kikindske bolnice!

0
4

KIKINDA: U Opštoj bolnici u Kikindi počelo je saniranje kupatila i sanitarnih čvorova lamele A. Radovi će obuhvatiti vertikalu od podruma do trećeg sprata, saznajemo od Dragana Tomaševa iz JP Direkcije za izgradnju grada, iz čijeg budžeta se posao finanasira.

bolnica_kupatila

– Postaviće se nova vodovodna i kanalizaciona instalacija, sanitarni uređaji i pločice, klizna vrata radi dobijanja funkcionalnijeg prostora. Rok za završetak radova je dvadesetak dana po jednom spratu. Sa menaymentom bolnice je dogovoreno iseljavanje pacijenata sa sva tri sprata lamele A, kad se dođe u određenu fazu radova.

Uređenje je bilo neophodno jer su kupatila bila u veoma lošem stanju. Od izgradnje Bolnice u ove prostorije ulagano je samo ukoliko je bilo hitnih intervencija:

– Nekoliko godina unazad Direkcija za izgradnju grada izdvaja novac za sanaciju sanitarnih čvorova u Bolnici – dodaje Tomašev. – Iskustvo iz prethodnih godina pokazuje da je najbolje da se popravke ne obavljaju nasumično nego da se radi po lamelama odnosno vertikalama. Prvo se radi Interno odeljnje na trećem spratu gde su kardiovaskularni bolesnici, potom Porođajno odeljenje na drugom spratu i na prvom spratu je ORL odeljenje. U prizemlju su to interne ambulante.

Izvođač radova je firma „Pemir“, a u sanaciju će biti uloženo oko tri miliona dinara.

Ovih dana očekuje se i potpisivanje ugovora za adaptaciju još tri odeljenja. Naime, na odeljenjma psihijatrije, fizijatrije i transfuzije postaviće se novi podovi.

– Postaviće se pvc podovi, boljeg kvaliteta kako bi i higijena na ovim odeljenjima mogla da bude bolja – rekao je Dragan Tomašev.

izvor: dnevnik