Bašaidac kopao pesak, a naleteo na ljudski skelet!

1
6

Radi se o posmrtnim ostacima muške osobe koja je imala oko 70 godina, a u zemlji je bila zakopana najmanje dve decenije ­kažu u policiji.

policija-54

Ne malo bio je iznenađen jedan sredovečni meštanin Bašaida kad je pre nekoliko dana kopajući pesak u delu atara izmešu tog sela i zaseoka Bikač, nabasao na ljudski skelet.

Dok je u prikolicu utovarao pesak, nabasao je na kosti. Kad je malo bolje razgrnuo pesak, ustanovio je da se pred njim nalazi kostur. Prestrašeni čovek odmah je alarmirao policiju:

„Sedmog avgusta, oko 21 čas, prijavljen nam je pronalazak ljudskog skeleta kod zaseoka Bikač. Utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima muške osobe koja imala oko 70 godina, a u zemlji je bila zakopana najmanje dve decenije. Radimo na utvrđivanju okolnosti pod kojima je skelet položen u zemlju baš na ovom mestu”,­ rečeno je Kuriru u kikindskoj policiji.

Ni predsednik MZ Bašaid, Zoran Petrović,nema potrobnije informacije o događaju koji je uznemirio meštane:

„Koliko je meni poznato niko od meštana Bašaida i susednog Bikača nije prijavio nestanak osobe. Niko nema predstave o kome bi moglo da se radi”,­ naveo je Petrović. Još uvek nisu potvrđena nagađanja da se radi o osobi koja je izvršila samoubistvo.

predsednik-mz-basaid-zoran-petrovic-foto-sasa-urosev-1407942956-550575

Naime, skelet je položen na propisanoj dubini groba, što upućuje na zaključak da se radi o samoubici koji nije sahranjen na seoskom groblju.

Izvor: kurir