Mladić zadobio opekotine na radu u “Prima Produktu”

0
3

U kikindskom “Prima Produktu”, u noći između 18. i 19. avgusta, dogodila se nesreća i tom prilikom sezonski radnik Dragan Rofa, zadobio je teške opekotine i hitno je prevezen u Urgentni centar Vojvodine.

prima

Do nesreće je došlo prilikom izlivanja vrele vode na Rofu, dok je radio na sterilizaciji konzervi kukuruza šećerca, koja se obavlja na vrlo visokoj temepraturi od 120 stepeni, i pod jakim pritiskom. Kako je došlo do nesreće i čija je odgovornost, objašnjava Dražen Radaković, iz Inspekcije rada Kikinda.

– Povreda se dogodila u trećoj smeni, u tri sata, posle ponoći. Rofa je radio na sterilizaciji konzervi i tom prilikom ušao u unutrašnjost jednog od ovih uređaja, dok se u drugom vršio proces hlađenja, ispuštanja vode i pare, na nepropisan način, te je došlo do prodora vrele vode u uređaj u kojem se nalazio Rofa, rekao je Radaković.

Ljubica Milojković, direktorica “Prima Produkta” u Kikindi kaže da je odmah pozvana Hitna pomoć i iste noći je, iz opšte Bolnice u Kikindi, Rofa je prebačen u Klinički centar Novi Sad. U stalnom smo kontaktu sa porodicom povređenog, kaže Milojkovićeva.

– Obezbeđujemo sve neophodne lekove za povređenog radnika, on se trenutno nalazi na intezivnoj nezi i njegovo stanje je za sada stabilno. Za nekoliko dana ćemo saznati o kakvim opekotinama je reč i kojeg su stepena. Obavljeni su inspekcijski nadzori u fabrici. Najverovatnije se radi o ljudskom faktoru i nesmotrenosti, što će nadležni tek utvrditi, rekla je Milojković.

Povređeni Dragan Rofa biće saslušan tek kada se njegovo zdravstveno stanje poboljša.

Izvor: radiokikinda