Lopovi ukrali deo poljskog puta u Kikindi

0
2

Nepoznate osobe su u pojasu prema Mokrinu, nedaleko od naftaške sabirne stanice, ukrali deo poljskog puta.

ukrali deo poljskog puta u Kikindi

Ratar Milivoj Sivčev kaže da se za protekle četiri decenije, koliko se bavi poljoprivredom, nagledao svačega kada je lopovluk u pitanju, ali još nije čuo za situaciju da deo puta preko noći nestane.

– Sada samo kada je lepo vreme možemo preko pruge, jer ova prometna saobraćajnica s obe strane prelaza nema čvrstu podlogu. Neko je povadio i odneo kamene kocke, pa je na tom mestu u dužini od šest metara ostalo udubljenje od tridesetak centimetara. Da bi tuda lakše prolazili automobilima, traktorima i ostalim radnim mašinama, rupu smo nasuli šutom. To je samo privremeno rešenje, dok je lepo vreme i dok ne udare kiše, kaže Sivčev.

Ratar Mita Gavrančić bio je očevidac krađe. On je naišao u momentu dok je nekoliko muškaraca užurbano vadilo kamene kocke. U neposrednoj blizini uočio je i parkiran beli automobil. Odjurio je do obližnje njive i vlasniku, Ivici Čvarku, ispričao šta je video. Njih dvojica odmah su slučaj prijavili policiji, koja je obavila uviđaj. Lopovi su ubrzo utekli, pa ih policija nije zatekla u krađi.

Inače, atarski putevi su u nadležnosti lokalne Direkcije za izgradnju grada. U ovom javnom preduzeću zasad ne komentarišu neobičnu i nezabeleženu krađu. Paori se nadaju da će se slučaj sukoro rasvetliti i da će pre jesenjeg nevremena na pružnom prelazu opet imati čvrstu podlogu.