Do kraja 2013. Godine u Mesnoj zajednici Nakovo završeni su svi započeti investicioni radovi, a planovi za 2014. godinu predati su u roku. Prema rečima, Mladena Đurana, predsednika MZ Nakovo, za rad udruženja građana, kulturu i sport, ove godine, iz lokalnog budžeta biće izdvajano oko 190 hiljada dinara mesečno, a iz Direkcije za izdradnju grada nešto više od četiri miliona.

– Ove godine u planu je da se nastavi s rekonstrukcijom Omladinskog doma. Treba završiti Letnju baštu, od postojeće Pozorišne sale napravićemo jednu malu scenu, a u planu je Trim sala. Trenutno se rade nova staza na groblju i popravka parkinga ispred Osnovne škole. Radovi su finansirani iz Direkcije za izgradnju grada, iz dela sredstava koji su namenjeni MZ Nakovo za ovu godinu. Vrednost ovih radova je oko 950 hiljada dinara.

Đuran ističe da su u planu za 2014. godinu nastavak rekonstrukcije Omladinskog doma i asfaltiranje dela Šošine ulice koja je sada u veoma lošem stanju. Od sredstava samodoprinosa biće održavani zelene površine i objekti koji su u ingerenciji MZ.