Nastava u novim učionicama

0
4

Osnovci i srednjoškolci u dvema školama u Kikindi, u OŠ „Feješ Klara” i u Gimnaziji „Dušan Vasiljev”,  na početku drugog polugodišta useliće se u nove i adaptarine učionice. U OŠ „Feješ Klara” okrečeni su zidovi, kupljene dve školske table za dve učionice, dok je u školskom dvorištu postavljena zaštitna ograda

Lokalna samouprava finansirala je  projekat vredan 120.000 dinara. Radica Stepanov, direktor OŠ „Feješ Klara” istakao je da je ova škola stavljena na listu škola od posebnog interesa zbog nastave koja se održava i na mađarskom jeziku.

-Zahvajujući lokalnoj samoupravi dobili smo sredstva za adaptaciju i renoviranje dve učionice i naši đaci će sigurno sada imati mnogo bolji i lepši ambijent za učenje.

Gimnazija „Dušan Vasiljev” će, u saradnji sa lokalnom samoupravom, u narednom periodu adaptirati dva kabineta: za nemački jezik i za matematiku.

-Zbog zakona o javnim nabavkama ovi radovi nisu urađeni u prethodnoj godini nego ćemo ih završiti u 2014. godini. Za sada je kupljena nova oprema za učionice: 60 stolica, 15 stolova, 6 tabli, 2 lap-topa za informatički kabinet, i dva video bima, rekla je Jasna Tomašev, direktorica Gimnazije „Dušan Vasiljev”.

Lokalna samouprava će podržavati projekte za uređenje škola na teritoriji naše opštine. Sada je bilo urgentno da podržimo ove dve škole, napomenula je Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i informisanje. Prijatnija radna atmosfera i nove učionice dočekaće đake na početku drugog polugodišta, projektne aktivnosti su u toku, a lokalna samouprava će nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koji poboljšavaju i unapređuju obrazovanje.