Sportski tereni uskoro u Bašaidu

0
6

Projekat odobren od Ministarstva za infrastrukturu i energetiku u vrednosti od 18 miliona i 900.000 dinara odnosi se na rekultivaciju starog „Jezera” u Bašaidu. Nekada je iz ovog jezera vađena zemlja koja je meštanima služila za izgradnju kuća od naboja, sada želimo da ga preuredimo i da na njemu napravimo sportske terene, objasnio je Zoran Petrović, predsednik Mesne zajednice u Bašaidu.

– Konkurs je raspisan prošle godine i mi smo od Ministrastva za energetiku i infrastrukturu dobili sredstva za izgradnju terena. Zemljište se nalazi na obodu šumice u našem selu, za sada smo dobili svega 4 miliona dinara i radovi su već počeli, ovo je prvi put da se u našem selu grade sporstki tereni. Izvođač radova je Vodoprivredno preduzeće „Gornji Banat”.

U 2013. godini urađeno je dosta na infrastrukturi, rekao je Petrović. Od predviđenih sredstva iz Direkcije za izgradnju grada 2,6 miliona dinara utrošeno je na radove za stazu u centru sela. Dobijeno je i 480.000 dinara za krpljenje udarnih rupa u najkritičnijim ulicama. Novac koji je sakupljen od samodoprinosa, izdavanja sale i vašara utrošen je za renovaranje sale i dva pregradna zida u objektu koji pripada mesnoj zajednici, a završili smo deo neophodnih poslova u centru. Pravoslavna crkva u Bašaidu dobila je 320 hiljada dinara, pa je okrečen deo tornja, a ofarbani su i prozori. U toku je i izgradnja česme u crkvi za koju je sredstva donirao meštanin Bašaida. Takođe je potpisan ugovor sa firmom “Eko gradnja” za završetak radova u centru vrednih 4,1 milion dinara, dodao je Petrović.