Obnavljanje kanalske mreže u Ruskom Selu

0
4

Ugovor o potpisivanju prekogranične saradnje grada Rešice u Rumuniji i Kikinde, omogućiće i realizaciju projekta vrednog 400.000 eura. Projekat se odnosi na rešavanje komunalnih problema koje imaju stanovnici Ruskoga Sela.

Meštani već dugi niz godina imaju problem sa viškom vode po trotoarima posebno u periodima kada pada kiša ili kada se sneg zadržava. Kopanje kanala i odvođenje viška vode pomoću  radne mašine koja će biti kupljena za ovaj posao, znatno će poboljšati život meštana posebno kada je reč o komunalnim uslovima, napomenuo je Imre Kabok, predsednik Mesne zajednice u Ruskom Selu.

– Preko 15 kilometara kanalske mreže biće obnovljeno i pročišćeno, ukupna dužina svih ulica je 26 kilometara. Kupovinom opreme mi ćemo obezbediti održavanje tih kanala jer je kod nas problem održavanje kanala koji često bivaju zatrpani, kako zbog vegetecija ali i nesavesnog ponašanja građana-

Realizacija projekta bi počela odmah nakon potpisavanja saradnje između ova dva grada. S obzirom da je reč o predfinansirajućem projektu,  radovi ne mogu da počnu dok se ne odobre sredstva za kupovinu radne mašine. Ovo je velika investicija i veliki posao za naše selo, naglasio je Kabok.