U Mokrinu nastavak radova

0
72

Udruženje Roma iz Mokrina u saradnji sa Mesnom zajednicom Mokrin, realizovaće projekat pod nazivom „Romi u akciji, Romi zajednici”. Projekat je nastavak radova na izgradnji kišne kanalizacije, a sastojaće se od iskopavanja novih kanala, pročišćavanja postojećih, i popravke propusta, istakao je Goran Dumitrov, predsednik mesne zajednice.

– Realizacija ovog projekta trebalo bi da počne u februaru. Biće napravljen i veb sajt na kojem će biti prezentovano sve što je do sada urađeno i sve što će biti rađeno ove godine. Napravićemo i fejsbuk stranicu Udruženja, a biće održane i pres konferencije. Sve ovo će biti urađeno u cilju održivosti projekta kako bi se i njegovo finansiranje nastavilo jer je to primer da se na ovakav način može mnogo uraditi. Ovi ljudi već godinama rade na ovakvim poslovima i ne traže socijalnu pomoć od države, već zarade svoje plate, a zajednica ima velike koristi od svega toga.

Projekat vredan oko 780 hiljada dinara odobrila je Vladina kancelarija za nacionalna pitanja, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, radovi bi mogli da počnu već prvih dana.