Opština Kikinda je, najboljim studentima, dodelila 48 stipendija, iako je nadležna opštinska komisija odobrila 64 stipendije u mesečnom iznosu od 6.000 dinara. Neki od studenata ostvarili su pravo i na republičku stipendiju, pa su se opredelili za ovu prenadležnost. Tamara Markov upisala je Evropsku ekonomiju u Novom Sadu, a Stefan Radočaj student je Tehničkog Fakulteta u Novom Sadu.

– Zahvaljujemo lokalnoj samoupravi, ova stipendija je dragocena jer svi znamo koliko su skupi troškovi studiranja. Knjige, smeštaj i ishrana samo su deo onoga što moramo da platimo-rekli su nam studenti na svečanosti dodele stipendija u subotu, u sali SO Kikinda.

Čestitajući studentima na do sada postignutim rezultatima, predsednik opštine, Pavle Markov, izrazio je nadu da će se neki od njih nakon završenih studija vratiti u rodni grad.

– Ovo je samo mali podsticaj za naše studente da im olakšamo uslove studiranja u drugim gradovima. Razumemo situaciju u kojoj se nalaze svi naši studenti i da ovaj iznos nije dovoljan, ali se nadamo da ćemo im, bar malo, pomoći da svoje studiranje uspešno završe.

Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i informisanje, poručila je studentima da lokalna samouprava računa na njih. Ona je, takođe, napomenula da je projekat Lokalne akademske mreže i sproveden kako bi se dobio tačan broj studenata, sa svim ostalim podacima o tome šta studiraju i na šta možemo u persepktivi da računamo. Studenti su budućnost ovoga grada, napomenula je Hrnjakova.