ČOKA: Najopasnija raskrsnica pod budnim okom

0
10

Ovo je još jedan dokaz dobre saradnje lokalne samouprave i područnih policijskih stanica-ocenio Predrag Đikanović, načelnik Uprave za informacione tehnologije MUP Srbije.

Najfrekvetnija raskrsnica na ulazu u Čoku iz pravca Sente i Kikinde, pokrivena je video nadozorom.
Na ovoj raskrnici  je u prethodnom periodu evidentiran  značajan broj  kršenja saobraćajnih propisa, ali i nezgoda sa povređenim i poginulim  licima.U prusustvu zvaničnika opštine Čoka i Policijske uprave Kikinda, video nadzor juče je zvanično u rad pustio Predrag Đikanović, načelnik Uprave za informacione tehnologije MUP Srbije:

„Ovo je još jedan dokaz dobre saradnje lokalne samouprave i područnih policijskih stanica,ali i primer da se bezbednost saobraćaja reguliše tako što  ga finansiraju oni koji krše  Zakon o saobraćaju. Budžet se puni od saobraćajnih prekršaja, a sredstva od naplaćenih kazni se usmeravaju za povećanje bezbednosti saobraćaja- kazao je Đikanović i  izrazio uverenje da će ovaj sistem doprineti i većem poštovanju saobraćanih propisa”.

Predsednik opštine Čoka, Ferenc Balaž, konstatovao je da je nabavka video sistema finansirana  iz sredstava lokalne samouprave i Fonda za bezbednost saobraćaja od kazni naplaćenih za kršenje saobraćajnih propisa. On je rekao da će se naredni korak na polju povećanja bezbednosti saobraćaja odnositi na proširenje sistema u zoni škola.