Sretenje gospodnje i Dan državnosti Srbije obeležava se 15. i 16. februara, a po Zakonu ako je državni praznik tokom vikenda, kao ove godine, obeležavanje se pomera prvog radnog dana, to je ponedeljak, 17. februar.

Javna preduzeća i ustanove neće raditi u ponedeljak, a i u kikindskoj Pošti i ispostavama prvi radni dan je tek u utorak, 18. februar. U Dečjem dispanzeru dežuraće od 9 do 17 sati, a tokom vikenda i u ponedeljak dežurna je apoteka na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 36.

Firma „Metroparking sever” neće raditi u ponedeljak, dakle, parking se neće naplaćivati niti kontrolisati. Na Železničkoj stanici saobraćaju po redovnom redu vožnje, a „Autoprevozovi” autobusi u ponedeljak saobraćaju po redu vožnje koji se primenjuje vikendom.

Radnici kompanije A.S.A. odnosiće otpad u ponedeljak po redovnom planu i programu.  „Angroprometove” prodavnice prehrane u ponedeljak rade od 6 do 15 sati, a Trgovački centar u Galadskoj, Tehnika na pijaci i prodavnica zdrave hrane, od 8 do 15 sati.

Megamarketi „Roda”, „Idea”, i „Maxi” rade u ponedeljak po redovnom radnom vremenu. Mesare „Neoplanta” i „Matijević” takođe rade po redovnom radnom vremenu.