Opština Kikinda i Banatski kulturni centar raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 30 godina. Konkurs je otvoren od 12.marta do 1.jula, a knjige će se pojaviti na 59. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra 2014. godine.

Autori konkurišu sa rukopisom od kojih će žiri u sastavu: predsednika Dragana Batinića -književnika i novinara, Radovana Vlahovića – direktora Banatskog kulturnog centra i Stanislave Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu,obrazovanje i informisanje,izabrati mlade književnike.

– Preko Fonda kulture opština Kikinda izdvojila je sredstva za finansiranje knjiga naših mladih autora kojima će delo biti štampano.Važno nam je da to budi mladi ljudi, jer se u vremenu informatičke revolucije sve više udaljavamo od pisane reči i čitanja knjiga- rekla je Hrnjakova.
Propozicije konkursa su da svi mladi svoje rukopise, poeziju, prozu, esej ili književnu kritiku sa svojom biografijom i kontakt adresom, mogu slati u tri primerka u štampanoj formi i u jednom primerku u elektronskoj, rekla je Senka Vlahović iz Banatskog kulturnog centra.
Rezultati konkursa biće objavljeni 1.septembra kao i dve knjige autorima sa teritorije opštine Kikinda i knjiga autora iz dijaspore.Za sve dodatne informacije obratite se na email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na telefon 023/783-155.

Izvor: radiokikinda