Kikindska vlast osudila vandalizam

0
6

Nakon nedavnog incidenta uništavanja panoa na kojem je bila najava manifestacije „Dan jevrejske kulture” u Kikindi, saopštenjem se oglasila kikindska lokalna samouprava.

„Opština Kikinda najoštrije osuđuje vandalizam kojim je oskrnavljena tabla sa najavom izložbe „Pravednik među narodima” koju su organizovali Savez jevrejskih opština i Jevrejska opština Kikinda”, navodi se u saopštenju SO Kikinda.

Dodaje se da Opština Kikinda godinama podržava obeležavanje manifestacije „Dani jevrejske kulture” smatrajući je veoma značajnom u očuvanju specifičnosti, obeležja i tradicije jednog naroda.

„Istorija našeg grada svedoči o negovanju multikulturalnosti što smatramo posebnim u svakom smislu očuvanja tradicije svih nacionalnih zajednica na našem području. Od nadležnih organa zahtevamo najhitniju reakciju u pronalaženju odgovornih za ovaj vandalski čin u nadi da se ovakve i slične situacije više neće ponoviti”, naglašeno je u saopštenju za javnost kikindske lokalne samoprave, koje je potpisao predsednik Opštine Pavle Markov.

Izvor: rtv