Ostalo samo zgarište

0
26

U velikom požaru u petak u Kikindi nestali objekti firme Radaković. Materijalna šteta višemilionska, a niko, srećom, nije stradao.

U petak u Kikindi izbio je veliki požar u stambenoj zoni na oko 500 metara od najužeg centra grada. Plamen je progutao više objekata skladišta otpadnog materijala, uključujući i kancelarije, u vlasništvu Dragana Radakovića. Šteta tek treba da se utvrdi, ali je ona, u svakom slučaju, višemilionska.

Vatra je izbila oko 11 časova i do momenta kad je ovaj tekst prosleđen redakciji nije ugašena. Vetar je raspirivao žar, šireći plamen. Gust dim prekrio je pola Kikinde. Magacini su, inače, bili puni naslaganih buntova presovane hartije, plastike, različitog građevinskog materijala, stolarije, građe od drveta… Dok se gasio požar, odjeknulo je nekoliko manjih eksplozija. Pretpostavlja se da se zapalilo gorivo u kanisterima i buradima.

Vatru je prvi uočio Ervin Tot i odmah pozvao policiju i vatrogasnu službu. Njegova kuća je na korak do poslovnih objekata firme Radaković. Tot rukom pokazuje prema susednom objektu i, pomalo panično, upozorava da se plamen lako može preneti i na ostale kuće u komšiluku:

– Eno, zapalio se i krov stolarske radionice Branislava Gavrilova. Strašno. Za nevolju, ovaj deo Kikinde gusto je naseljen. Jedna do druge načičkane kuće, s minijaturnim dvorištima i skoro bez bašti…

Nije, srećom, niko stradao, niti se povredio, saznajemo od dr Zorana Krasina iz ekipe Službe hitne pomoći, koja se, da ne bude većeg zla, odmah našla na mestu događaja. Nikoga, naime, u trenutku kad je uočen plamen, uključujući i vlasnika, nije bilo u poslovnom prostoru Radakovića, koje je za samo nekoliko časova postalo – zgarište.

UZROK NEPOZNANICA

Još se ne zna tačan uzrok požara u firmi Radaković. Isuviše je rano za pouzdanu informaciju, napominju u Policijskoj upravi. U objektima Radakovićeve firme je, zna se, bilo mnogo zapaljive robe, pre svega novinske hartije i kartona.