3.000 nezaposlenih na 200 radnih mesta

0
0

Na Sajmu zapošljavanja 30 poslodavaca iskazalo potrebu za više od 200 radnih mesta. Berzi rada prisustvovalo oko 3.000 nezaposlenih lica.

Na jedanaestom Sajmu zapošljavanja, koji je po prvi put održan u Svečanoj sali opštine Kikinda, 30 poslodavaca iskazalo je potrebu za više od 200 radnih mesta.

Procene su da je ovu berzu rada posetilo blizu 3.000 nezaposlenih sugrađana. Za mnoge od njih to je bila prilika da predaju radne biografije, na što bolji način se predstave budućim poslodavcima, i nadaju se da će dobiti toliko željeno radno mesto: – Ove godine promenili smo politiku pozivanja poslodavaca. Ranije su dolazile firme koje nisu imale potrebu da lica odmah zaposle. Ovoga puta su poslodavci izrazili spremnost da potrebne radnike zaposle odmah, ili u narednih šest meseci. Tražili su se različiti obrazovni profile, od NK radnika do trgovaca, vozača, električara, diplomamiranih mašinskih inženjera, pravnika i ekonomista – Jelena Mitrović, direktorka kikindske Filijale NSZZ.

Organizaciju Sajma zapošljavanja pomogla je lokalna samouuprava:-Jedan od glavnih problema našeg grada jeste visoka nezaposlenost. Učinićemo sve što je do nas, da se što više ljudi zaposli. Ovo je jedan od načina i primera kako i mi konkretno želimo da damo svoj doprinos Sajmu zapošljavanja. Nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijent za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta- rekao je Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda.

Sajmu zapošljavanja prusustvovao je i Nebojša Kukić, direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje. On je pohvalio lokalnu samoupravu što je podržavala održavanje ove berze rada, i najavio da je Vlada Vojvodine opredelila 462 miliona dinara za rešavanje politike zapošljavanja u 2014. godini.

Izvor: kurir