Ansambl kikindskog Narodnog pozorišta sa predstavom „Zeko , zeko” nastupiće na Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja „Dani komedije” koji počinje večeras u Jagodini.

Bajka za odrasle, predstava „Zeko, zeko” je komad francuske književnice, glumice i rediteljke Kolin Sero, a režiju potpisuje Aleksandar Božina. U kikindskom Pozorištu predstava je premijerno izvedena u martu prošle godine.

Inače, biće to deveti nastup kikindskog teatra na prestižnom Festivalu. Još 1997. godine, za izvodjenje predstave „Preljubnici”, po tekstu Žorža Fejdoa , a u režiji Velimira Mitrovića, kikindskom Narodnom pozorištu pripala je nagrada „Mija Aleksić” za, po oceni stručnog žirija, najbolju predstavu Festivala „Dani komedije”. Svojevremeno je na istom Festivalu sjajan utisak ostavila predstava „Kako Banat kroz rodoljublje ide”, autora i reditelja Radoslava Zlatana Dorića.

Festival se završava 27. marta, kada će u konkurenciji pozorišta iz Beograda, Kikinde, Kragujevca i Niša biti uručene i nagrade najuspešnijim predstavama i učesnicima „Dana komedije” u Jagodini.

Izvor: rtv