Kikinda 15 godina čeka spomen obeležje

0
8

Povodom 15 godina od početka NATO bombardovanja, predstavnici kikindske organizacije SUBNOR-a, SO Kikinda, političkih partija, kao i članovi porodica poginulih u ratovima 90-tih, položili su vence i sveće na , nažalost, improvizovanom spomen-obeležju u samom centru Kikinde.

Naime, iako je bilo zvaničnih obećanja i dogovora, već godinama se čeka da se na dostojan način i u znak sećanja na žrtve bobmardovanja i ratnih sukoba 90-tih i u Kikindi postavi spomen obeležje.

„Nedostatkom političke volje, nerazumevanjem i ko zna iz kojih još razloga, Kikinda nikada nije podigla spomen-obeležje. Tu odgovornost prepuštam onima koji su bili na vlasti, koji su odlučivali i koji su to mogli i da reše. Nažalost, ni do danas nismo uspeli da se na dostojan način odužimo svima onima koji su nažalost izgubili život. Imamo uveravanja da će u narednom periodu SO Kikinda konačno pomoći da se ova inicijativa i realizuje”, naglasio je Nenad Dimitrijević, predsednik kikindskog odbora SUBNOR-a, prilikom današnjeg obeležavanja 15-togodišnjice od početka NATO bobmardovanja Jugoslavije.

U nekoliko navrata boračka udruženja i predstavnici kikindskih vlasti pokušavali su da iznađu adekvatno rešenje, ali je sporan, između ostalog bio i spisak imena koja bi trebalo da se nađu na spomen-ploči.

Tako je Kikinda, i nakon 15 godina, jedan od retkih gradova koji nije odao poštu poginulima u ratnim sukobima 90-tih.

Izvor: rtv