Preminuo novinar Milenko Mihaljčić

0
2

Novinar, publicista, književni kritičar i član UNS-a Milenko Mihaljčić preminuo je u ponedeljak u Kikindi posle duge i teške bolesti.
Mihaljčić je rođen 1947. u Novim Kozarcima. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, odsek za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik.

Novinarstvom je počeo da se bavi kao student. Bio je saradnik kikindske “Komune”. Kao profesor srpskog jezika i književnosti, uređivao je dva srednjoškolska lista “Glas omladine”, glasilo Školskog centra za tehničko obrazovanje i “Leš”, list Ekonomske škole. Objavljivao je priloge u “Prosvetnom pregledu”. U kikindskim srednjim školama vodio je novinarske sekcije.

Bio je dugogodišnji glavni urednik fabričkog lista “Izgradnja”. Jedan je od pokretača i glavni urednik kikindskog nedeljnika “Novo vreme” (2004 – 2006).

Milenko Mihaljčić bavio se i publicistikom. Objavio je knjige: „Od pogona do giganta” (1986), „Potomci Severina” (2003), „Kikindsko blago” (2009), “Kikindski delfini” (2011). Jedan je od autora srpske proze u Rumuniji “Jabuke s vrha” i osnivača književnog časopisa “Klasje”. Bio je predsednik Kulturno prosvetne zajednice Kikinda.

Izvor: rtv