Preduzeće „AS-Braća Stanković” vratilo je na tržište originalnu kikindsku štrudlu, tradicionalni proizvod nekadašnje pekare „Kikinda”.

Kikindska štrudla, nekada jedan od najomiljenijih brendova, kako u Vojvodini, tako i čitavoj Srbiji i regionu, u novom ruhu, ponovo je dostupna kupcima u našoj zemlji.

Proizvodnju originalne kikindske štrudle kompanija „AS-Braća Stanković” započela je nakon što je u septembru prošle godine postala vlasnik „Pekare Kikinda”, nekad elitnog vojvođanskog proizvođača hleba i peciva. Pet godina otkako je pekara u Kikindi usled stečaja i bankrota obustavila proizvodnju, prelaskom ove pekare u vlasništvo kompanije “AS-Braća Stanković”, ponovo je pokrenut proizvodni proces, modernizovan pogon, a potpuni oporavak proizvodnje podrazumeva zapošljavanje novih radnika, navedeno je u saopštenju „AS-Braća Stanković”.

Pored Pekare „Kikinda”, kompanija „AS-Braća Stanković” postala je i vlasnik „Gradske pekare Šabac” i „Žitostiga Požarevac”. U toku su pripreme za otvaranje gradske pekare „Žitostig” u Požarevcu.

Izvor: ekapija.com
Fotografija: coolinarika.net