Poništeni konkursi za direktore

0
8

Poništene su i sve izborne radnje koje je do sada sprovela Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća. Konkursi za direktore u javnim preduzećima raspisani su 6. marta, a na sedam konkursa konkurisalo je samo sedam osoba.

Opštinsko veće je predložilo da se dosadašnji vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća imenuju za još jedan mandatni period od šest meseci. Tako je produžen mandat diplomiranoj ekonomiskinji Danici Santovac u „Direkciji za izgradnju grada”, građevinskom inženjeru Milanu Karaću u JKP „6. oktobar, diplomiranom inženjeru elektrotehnike Miroslavu Kresoja u „Autoprevozu”, diplomiranom mašinskom inženjeru Miroslavu Čičuliću u „Toplani”, inženjeru industrijskog menaymenta Siniši Boškovu u „Informativnom centru” i diplomiranom turizmologu Jovanu Galiću u „Gradskom zelenilu i pijaci”.

Direktoru Javnog preduzeća „Opštinska stambena agencija” Miloradu Mandiću nije bilo potrebe da se produži mandat jer nije u statusu vršioca dužnosti. Inače ovaj direktor poslednjeg dana aprila priveden je na informativni razgovor u policijsku upravu pa pušten , a tereti se za krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Na sednici Opštinskog veća Kikinde odlučeno je da se stavi van snage ranija odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća: „Direkcija za izgradnju grada” „Autoprevoz”, „Informativni centar”, „Toplana” „Gradsko zelenilo i pijaca”, „Opštinska stambena agencija”i Komunalnog preduzeća „6.oktobar”.

Izvor: dnevnik