Kiša koja neprestano pada napravila je probleme u selima naše opštine, a tim povodom Imre Kabok, predsednik Mesne zajednice Rusko Selo i član Opštinskog Veća zadužen za Mesne zajednice dao je izjavu.

– „Kanalska mreža u Ruskom Selu za sada je u funkciji. U obilasku ulične kanalske mreže, na nekoliko mesta smo zatekli kanale napunjene granjem, te smo odmah izdali nalog za njihovo čišćenje. Sa druge strane, imamo problem sa drvećem, koje usled nakislog terena pada, i postoji opasnost da se sruši na stambene objekte. Komunalni radnici su na terenu, te apelujemo na građane da ne seku sami drveće, nego da pozovu naše dežurne službe”, rekao je Kabok.

Manjih problema bilo je i u Sajanu. Na nekoliko mesta vršilo se ispumpavanje vode iz dvorišta. Sličnih intervencija bilo je u Iđošu i Banatskoj Topoli.

Situacija nije ništa bolja ni u Mokrinu. Problemi su se javili u ulicama Đure Đakovića i Nike Tešina. Naši komunalni radnicu su na terenu od sinoć. Takođe smo prepumpavali vodu iz glavnog kanala u Obradovićevu baru, rekao je Goran Dumitrov, predsednik Mesne zajednice.

Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije u Kikindi, apeluju na sve sugrađane da provere odvodne kanale i očiste ih, kao i da provere u kakvom je stanju drveće koje usled nakislog terena može da padne.

Izvor: radio kikinda
Foto/ilustracija: dvdvinica