U potrazio za krovom nad glavom, proteklih dana je nekoliko porodica iz Obrenovca našlo utočište kod rodjaka u Kikindi. Kod porodice Jakonić svoj privremeni dom našli su Borisav i Nikola Nikolić, deda i unuk, ostavivši u vodenoj stihiji sve. Ali, kažu Niokolići, izvukli su živu glavu.

Niko nije očekivao razarajući vodeni talas koji je nosio sve pred sobom. Zbog najavljene opasnosti baka Milena i najmaldji unuk Lazar, sa samo 20 meseci, prvi su evakuisani i sada su u opštini Vladimirovci.

Deda Borisav zbrinuo je potom unuke Tanju i Nikolu. A onda je ostavši u kući sam, čekao da spasioci prvo pomognu deci, ženama, bolesnima. Visina nadošle vode bila je preko četiri metra.

Borisav Nikolić kaže da je vodena bujica u kratkom vremenu nadolazila, a Obrenovac je pred očima ljudi gotovo nestajao. Dodaje da ništa nisu uspeli da ponesu sa sobom, ne znaju kada će se vartiti i kako iznova početi život. Ipak, kako kaže, nNajvažnije je da su spašeni mnogi životi.

U jednom danu izgubili su sve. Porodica Nikolić iz Obrenovca tek treba da se nađe na okupu. Kao i druge, mnogobrojne porodice ne znaju šta ih čeka kada se vrate. Nestali grad treba ponovo da počne život. Uz veliku pomoć svih nas.

Izvor: rtv