Opština otvara poseban žiro račun za pomoć – uskoro nabavka opreme protiv nepogoda!

0
72

Na današnjoj sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se otvori poseban žiro račun opštine Kikinda, na koji će fizička i pravna lica moći da uplate novac i tako pomognu građanima u ugroženim poplavljenim područjima.

Na sednici je iznet predlog da se javnim radovima na području opštine Kikinda izvrše sve neophodne pripreme, kako bi se izbegle štete koje bi nastale nakon eventualnih vremenskih nepogoda.

Konstatovano je da Štab za vanredne situacije opštine Kikinda ne raspolaže neophodnom specijalizovanom opremom u slučaju nepogoda ovakvih razmera. Godinama unazad, Kikinda nije investirala u kupovinu takve opreme pa je odlučeno da otpočne sa nabavkom.

Građani i dalje mogu svakog dana od 8 do 20 sati da predaju humanitarnu pomoć koju prikuplja Opštinska organizacija Crvenog krsta. Najpotrebniji su konzervirana hrana, flaširana voda, bebi hrana i oprema, kao i sredstava za higijenu. Ukazala se potreba i za pomoć u stočnoj hrani.

Iz Štaba za vanredne situacije ističu da o količini i vrsti stočne hrane koju žele da doniraju mogu da obaveste Javnu agenciju za poljoprivredu i malu privredu na telefon 0230/404-631.

Izvor: civilon