Socijalni stanovi biće gotovi za godinu dana

0
7

U Bloku C2 u centru Kikinde započela je gradnja 15 socijalnih stanova koji bi trebalo da se završe za godinu dana. Potpisan je ugovor sa izvođačem radova, beogradskom firmom „Stankomerc”, a radovi teku predviđenom dinamikom.

– Opštinska stambena agencija radila je minule godine na obezbeđivanju lokacije i sve neophodne dokumentacije. Sada su završene ploče prve etaže i radi se priprema za gradnju drugog sprata. Konkurisali smo i kod Evropske banke za razvoj za izgradnju još 60 stanova – istakao je Milorad Mandić, direktor Opštinske stambene agencije.

Inicijalna sredstva za izgradnju u iznosu od 15 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za građevinu, a ostatak novca obezbediće opština Kikinda. Deo stanova namenjen je izdavanju u zakup pod povoljnijim uslovima, dok će se deo prodavati po ceni od oko 550 evra po kvadratu.

Blok C2 raspolagaće sa 12.000 kvadratnih metara od čega je 9.000 namenjeno stanovanju, a ostalo je poslovni prostor. Stanovi će moći da se zakupe na tri godine sa pravom produženja. Planirano je da za pet godina Kikinda dobije osam stambenih zgrada sa 120 stambenih jedinica.

Još 2002. godine na Mikronaselju započeta je izgradnja takozvanih stanova za mlade bračne parove. Nakon minimalnih radova stalo se i do danas temelji stoje. Sada je potpisan ugovor sa Direkcijom za izgradnju Srbije da se objekat prenese na raspolaganje lokalnoj samoupravi. Ostaje da se vidi za šta će se lokalna samouprava i država opredeliti kad je reč o toj lokaciji.

Izvor: dnevnik