Prskanje komaraca za vikend

0
2

U Kikindskoj opštini najavljeno je da će se obaviti prskanje komaraca za vikend. Pored avio tretmana, planirano je prskanje i sa zemlje.

Međutim, zbog promene vremenskih uslova tokom predstojećeg vikenda, tretman će se preventivno obaviti samo sa zemlje, na nekoliko lokacija u opštini. Posao je poveren firmi “Eko dez” iz Beograda, dok će monitoring obavljati novosadski Poljoprivredni fakultet, rekao je Dragan Tomašev iz JP “Direkcija za izgradnju grada”.

– S obzirom da se za vikend otvara i kupališna sezona, tretiranje komaraca biće obavljeno oko Sportskog centra “Jezero”, stadiona, parka “Blandaš” i u Mikronaselju. Čim se završi kišni period nakon vikenda, mi ćemo obaviti i avio tretman na teritoriji cele opštine, rekao je Tomašev.

Tablete protiv larve komaraca, koje mogu da koriste građani koji u podrumima ili negde na otvorenom prostoru imaju vodu, moći će da ih besplatno nabave u mesnim zajednicama i preko JP”Direkcije za izgradnju grada” u Kikindi. Tablete stižu sledeće nedelje, a građani će biti blagovremeno obavešteni gde mogu da ih preuzmu.

Izvor: radiokikinda
Foto/ilustracija: novosti.rs