Od NIS-a 17 miliona dinara za kulturu i sport u Kikindi

0
8

Juče su objavljeni rezultati NIS-ovog konkursa „Zajednici zajedno 2014″, po kome se sredstava dodeljuju udruženjima građana za projekte iz kulture i sporta.

Kikindskoj opštini pripalo je 17 miliona dinara, a najviše je dobilo Udruženje građana „Kikindski forum” – tri miliona, za „29. Dane ludaje”. NIS-ova politika na ovom konkursu je da sredstva mogu da budu odobrena samo udruženjima građana i nevladinim organizacijama, pa je opština Kikinda za ovogodišnje „Dane ludaje” konkurisala zajedno sa Udruženjem „Kikindski forum”.

– Konkurisali smo zajedno jer je to bio jedini način da dodjemo do sredstava za ovu važnu manifestaciju za našu opštinu. Odobrena nam je ista svota novca kao i prošle godine. Sve programe organizovaće Sekretarijat za lokalno ekonomski razvoj i turizam opštine Kikinda – objašnjava Marijana Mirkov, stručni saradnik za turizam pri Sekretarijatu za lokalno ekonomski razvoj i turizam.

Sličan dogovor napravljen je i između Narodnog pozorišta i Dečjeg pozorišta „Lane” koje je konkurisalo za održavanje Međunarodnog pozorišnog festivala malih scena, i dobilo milion dinara.

Novac je odobren za ukupno 17 projekata, a na drugom mestu po visini odobrenih sredstava je i Udruženje građana „DORA”, sa dva i po miliona za „Pretvaranje bivšeg Manježa stare Kasarne u Kikindi u Muzej Terra”.

Dobro su prošli i: mokrinski Rukometni klub „Crvena zvezda” sa dva miliona i 100.000 za „Podršku i unapređenje rukometnog sporta za sve uzrasne kategorije – Igraj za Mokrin i postani prvoligaš!” i Udruženje žena opštine Kikinda, koje je dobilo milion i 800.000 dinara za projekat „Igrališta Kikinde – postavljanje dva sportsko – rekreativna terena sa spravama i drugim mobilijarom u manje razvijenim, a gusto naseljenim delovima Kikinde”.

Izvor: radiokikinda