KONAČNO: Posle dve godine završena fasada biblioteke

0
6

Nakon dve godine, završena je fasada Narodne biblioteke „Jovan Popović” u Kikindi. Ipak, radovi u ovom reprezentativnom zdanju nisu gotovi.

– Zadovoljni smo kako je urađena fasada i ovo uređenje je na neki način priprema naše ustanove za 2015. godinu kada proslavljamo 180 godina Narodne biblioteke u Kikindi – kaže Radmila Perović, direktorka Biblioteke.

– Radi se o najstarijoj kulturnoj ustanovi u gradu i jednoj od najstarijih u zemlji. Na fasadi je osim ukrasa, dodatno urađen bakar na 1,20 metara od temelja objekta što je dodatno ulepšalo objekat, dodala je ona.

U toku je uređenje tavanice u čitaonici i na odeljenju gde se radi obrada, jer su to prostorije koje su u najlošijem stanju.

– Dečje odeljenje i Zavičajno odeljenje i deo administrativne službe koji su bili smešteni u prostorijama do ulice izmešteni su iz zgrade biblioteke – dodaje Radmila Perović. Sada su ova odeljenja u Ulici kralja Petra prvog 39, bivšoj Komercijalnoj banci. Odeljenje za odrasle i Odeljenje stručne knjige ostali su u objektu biblioteke. Planiramo da u narednom periodu u nekom delu zgrade otvorimo i čitaonicu, ali tek nakon što dobijemo od nadzornog organa potvrdu da je to bezbedno, zaključila je ona.

Izvor: dnevnik