Letnji raspust je vreme koje će biti iskorišćeno za određene radove na školskim objektima, a ovog leta radova će biti u skoro svim gradskim i seoskim osnovnim školama.

Za ovu godinu u budžetu Direkcije za izgradnju grada, planirano je 20 miliona za investicije i 5 miliona dinara za tekuće održavanje škola. Prema rečima Dragana Tomaševa, iz Direkcije, neki radovi su već počeli, ali najveći deo posla tek predstoji.

– Ugovorena je zamena elektro instalacija u fiskulturnoj sali OŠ „Feješ Klara”, u OŠ „Slavko Rodić” u Banatskom Velikom Selu radi se trotoar ispred zgrade, a u OŠ „Bratstvo-jedinstvo” u Banatskoj Topoli zamenjen je krov na kotlarnici i okrečena sala za fizičko. U Gimnaziji „Dušan Vasiljev” u planu je sanacija dve učionice što podrazumeva zamenu rasvete, prozora, vrata, tabli i kompletne molersko farbarske radove. Zamena prozora biće urađena i u OŠ u Nakovu, Novim Kozarcima i Iđošu, a u OŠ u Sajanu biće urađena nova elektro instalacija.

Jedna od najvećih investicija biće kompletna zamena sanitarnog čvora u Osnovnoj školi „Jovan Popović”, a za ove radove rezervisano je 10 miliona dinara. Pored toga, planirana je i zamena kotlarnice u bašaidskoj osnovnoj školi, a tim povodom Olivera Felbab, direkrorica OŠ „1. oktobar”, kaže:

-Za vreme letnjeg raspusta u planu je rekonstrukcija postojeće kotlarnice jer je do sada za grejanje korišćeno lož ulje. Planirano je da, po završetku radova, grejanje škole bude na gas jer je to jeftinija varijanta. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja raspusta jer tada u školi nema učenika.

Pored radova na grejanju u Osnovnoj školi „1. oktobar”, u planu je i sanacija grejanja u Osnovnoj školi „Grigorije Popov” u Ruskom Selu i u Osnovnoj školi „Đura Jakšić” u Kikindi, a vrednost ovih radova je negde oko milion i po dinara.

Izvor: radiokikinda
Foto: rtv