U kikindskom zdravstvu lečenje pacijenata se znatno brže i efikasnije odvija zbog velikog broja donacija koje pristižu sa svih strana.

kikinda-donacije-bolnica

U poslednjih mesec dana, kompletno je opremljeno Dečije odeljenje,u operacionu salu stigao je hirurški reflektor,a preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo obezbeđana su sredstva za kardiološko odeljenje, rekao je dr Milan Mitrić, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

– Dobili smo osam novih monitora za kardiološko odeljenje sa centralnom jedinicom. U planu imamo i kupovinu ginekološke stolice i ultrazvučne stolica, i CER sistem za digitalizaciju. Veliki problem je bio kako nabaviti sredstva za kupovinu sanitetskog vozila. NIS-ovom donacijom još prošle godine obezbeđeno 2,2 miliona dinara, dok je Bolnica učestvovala sa 300 hiljada dinara, ovim sredstvima kupljeno je vozilo za prevoz putnika sa dijalize, naglasio je Mitrić.

Kako je najavljeno, u zgrаdi nekаdаšnjeg Antituberkoloznog dispаnzerа, biće otvoren Centаr zа mentаlno zdrаvlje. Drugi projekat je jedinica za Palijativno zbrinjavanje-briga o pacijentima koji boluju od teških i neizlečivih bolesti.

Izvor: radiokikinda