Asfaltiranje ulica u Iđošu

0
7

Građevinski radovi u MZ „Iđoš” počeli su pre desetak dana, a u pitanju je rekonstrukcija ulice Vuk Karadžić u kojoj će postojeća kamena kocka biti zamenjena dvoslojnim asfaltom.

idjos-radovi-asfalt

Iz budžeta Direkcije za izgradnju grada, ove godine, za seoske mesne zajednice izdvojeno je oko 40 miliona dinara, istakao je Milivoj Linjački, član Opštinskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu, i dodao:

– Radovi u MZ Iđoš su počeli pre desetak dana, a Javnu nabavku smo raspisali zbirno za tri mesne zajednice jer smo na taj način uštedeli nešto novca što je u ovom trenutku najbitnije. Pored radova u Iđošu, biće završeno asfaltiranje ulica u Nakovu, Mokrinu i Banatskom Velikom Selu. Ukupan iznos, za ove radove, iznosi oko 12,5 miliona dinara, od toga za rekonstrukciju ulice u Iđošu izdvojeno je oko 3,5 miliona.

Za Mesnu zajednicu Iđoš u budžetu Direkcije planirana su sredstva u iznosu od oko četiri miliona dinara, a Vasa Dudej, predsednik MZ, kaže:

– Procenili smo da je, za ovu godinu, najvažnije da se uradi asfaltiranje u ulici Vuka Karadžića jer je postojeća kamena kocka stara oko 30 godina. Biće asfaltirano oko 1200 kvadratnih metara puta, a od ostatka novca koji je namenjen selu, biće namenjen za izgradnju pijace u ulici Milivoja Omorca za koju već postoji urađen projekat i dozvole za gradnju.

Ulica Vuka Karadžića u Iđošu dugačka je 400 metara, veoma je prometna i bitna za selo. Postojeća kamena kocka biće zamenjena dvoslojnim asfaltom, radove izvodi građevinska firma „Voj put” iz Subotice, rok za završetak radova je 30 dana, a garancija dve godine.

Izvor: radiokikinda