Obrušavanje drveća usled bolesti, truleži i prevelike količine padavina, postaje sve učestalija pojava u našem gradu. Još jedno drvo koje je bilo u lošem zdravstvenom stanju palo je sinoć na česmu u centru grada u blizina pravoslavnog Hrama posvećenog svetom ocu Nikolaju.

PHOT0099.JPG

Biljana Kosančić iz Inspekcije za zaštitu životne sredine, navodi da će drvo hitnom intervencijom nadležnih iz JP “Gradsko zelenilo i pijace” biti uklonjeno.

– Drvo koje se obrušilo bilo je u lošem zdravstvenom stanju, u gradu ima dosta stabala koje je predviđeno za rušenje, najviše ih je u ulicama: Braće Tatić, Kralja Petra i Generala Drapšina. Česma je u opštinskom vlasništvu i za njeno održavanje nadležno je JP “Direkcija za izgradnju grada”. Inspekcija će utvrditi kolika je šteta i koji su dalji koraci,na svu sreću povređenih nije bilo, navela je Kosančić.

Građani koji su prolazili i posmatrali drvo koje je oštetilo jedan deo česme, sa koje svakodnevno toče vodu za piće, smatraju da nadležni moraju da povedu više računa o bezbednosti svojih sugrađana.

– Drvo je moglo da povredi nekoga, ali na srecu nije, dolazim svaki dan ovde,neka se povede malo više računa o nama,rekla je Smilja Marinkov.
Iz JP “Gradsko zelenilo i pijace” poručuju da če drvo biti uklonjeno u najkraćemo mogućem roku, kao i da će se obaviti pregled svih drveća u najfrekventnijim ulicama, kako ono ne bi padalo i predstavljalo opasnost za prolaznike.

Izvor: radiokikinda