„Crvena Zvezda” iz Ruskog Sela u velikim problemima – večeras ponovo izborna skupština

0
7

Ponovljena izborna Skupština ruskoselskog Fudbalskog kluba „Crvena zvezda” zakazana je za večeras, kada se očekuje da ovaj sportski kolektiv dobije novog predsednika, ali vreme polako ističe za formiranje prvog tima.

fudbal-ruskoselo-ilustracijaProšle sedmice održana Skupština kluba iz Ruskog Sela trebala je takođe biti izborna, ali je Medi Čočaj, dosadašnji predsednik postao vršilac dužnosti do izbora novog čelnika. Večeras posle 20 časova, moglo bi doći do pomaka na bolje u funkcionisanju kluba. Međutim, već sada je jasno da je trener Aleksandar Kresoja u velikim problemima, kada je reč o igračkom kadru.

– Situacija je alarmantna. Na pragu prvenstva ne znam sa kojim igračkim kadrom raspolažem. Veliki broj igrača je otišao, a pridošlih nema. Klub u suštini nije postojao svo ovo vreme. Sada je poslednji trenutak da se pomerimo sa mrtve tačke, a poslednja nada je večerašnja Skupština. Sa 11 igrača, koliko se trenutno pojavljuje na treninzma, teško da možemo startovati u prvenstvu. Prioriret je, dakle, opstanak kluba, posle toga i opstanak ekipe u ligi, a od svega zavisi i moj ostanak i dalji radu Ruskom Selu – kaže Kresoja.

Kako se čini u ovom trenutku, mala je verovatnoća, da Ruskoselci odigraju makar i jednu pripremnu utakmicu do početka novog prvenstva Banatske lige, ali uspeh će biti i ako do 17. avgusta, kada u prvom kolu čekaju velikoslesku Kozaru, u potpunosti kompletiraju igračke redove.

Izvor: radiokikinda