UPOK: Ukinite parking servis u Kikindi!

0
2

Udruženje potrošača Kikinde danas je predalo peticiju Opštini Kikinde za ukidanje parking servisa u toj opštini. Ovu peticiju potpisalo je 7.280 građana i građanki opštine Kikinde.

peticija-parking-servis-udruzenje-potrosaca-kikinde

– Nakon više od sedam godina poslovanja preduzeća „Metroparking sever“ u Kikindi, postalo je više nego očigledno da su umesto regulisanog sistema parkiranja, građani Kikinde dobili „bahatog gosta“. Preduzeće čiji je rad trebao da bude u funkciji građana, od početka svoga rada pa sve do danas, radilo je isključivo i samo u svom interesu, ne obazirući se na štetu koju svojim radom i ponašanjem čini, navedno je u predatoj peticiji.

U obrazloženju stoji da je preduzeće „Metroparking sever“, koje posluje u Kikindi, zloupotrebilo odredbe zakona o saobraćaju, tako što su nakon isteka dozvoljenog vremena za parkiranje na automobile stavljali „lisice“, a onda za tu uslugu naplaćivali kazne koje su bile pet do deset puta veće od cene doplatne karte. Takođe u obrazloženju se navodi da je doplatna karta za parkiranje najskuplja u Srbiji i iznosi 1200 dinara, što je čak 35 puta veća od redovne cene za jedan sat parkiranja. Sa tehničke strane, parking mesta su nepropisno označena, zimi se ne čiste, slabo su vidljiva i nisu numerisana. Vozila se ne mogu preuzeti svih 24 sata kao što stoji u Pravilniku, kontrolori nemaju propisnu uniformu, ne postoji depo za napuštena i havarisana vozila iz ugovora.

– Pre četiri godine smo predali istu peticiju, ali do sada problem nije rešen. Učestale prijave potrošača na rad ovog preduzeća navode nas da opet pokrenemo istu peticiju. Oni se žale na sam odnos zaposlenih prema građanima, visinu kazni, cenu doplatne karte. Oko 7.280 građana potpisalo je ovu peticiju, a verujem da bi potpisali i ostali građani i građanke Kikinde da smo imali više vremena za prikupljanje potpisa. Očekujemo da opštine Kikinde raskine ugovor sa ovim preduzećem, rekao je Aleksandar Korać u telefonskom razgovoru za naš portal i dodao:

– Ova borba sa parking servisom u Kikindi traje već sedam godina, očekujemo da se ovaj problem već jednom reši, zaključio je Aleksandar Korać predsednik Udruženja potrošača Kikinde.