„Agroindustrijska zona” trebalo bi da obezbedi otvaranje novih radnih mesta!

0
17

Izgradnja Agroindustrijske zone jedan je od najvećih projekata koji bi trebalo da popravi stanje u kikindskoj privredi i obezbedi otvaranje novih radnih mesta.

milivoj-linjacki-opstinsko-vece

Za opremanje infrastrukturnog projekta Agroindustrijske zone u Kikindi, obezbeđeno je 70 miliona dinara iz opštinskog i budžeta JP „Direkcije za izgradnju grada”, dok je Ministarstvo za regionalni razvoj učestvovalo sa 23,8 miliona dinara. Sredstva koja su planirana biće pre svega utrošena za izgradnju pristupnih saobraćajnica, elektroinstalacija i kanalske mreže. Za saniranje udarnih rupa ove godine izdvojeno je više sredstava nego prethodne, rekao je Milovoj Linjački, član Opštinskog veća zadužen za komunalnu ingrastrukturu.

– Dve firme su izvođači radova, u gradu je za to zadužena firma “Tehnobor” dok je u mesnim zajednicama to radila firma “Ekogradnja” koja je i završila saniranje udarnih rupa. Zа ovaj posao, ove godine izdvojenа su većа sredstvа u odnosu nа prošlu- 22 milionа dinаrа, izjavio je Linjački.

Putna struktura u našem gradu je u izuzetno lošem stanju, do kraja građevinske sezone firma “Vojput” iz Subotice saniraće ukupno deset hiljada kilometara puta.

– Zbog teške finansijske situacije, mi ćemo projekat realizovati u nekoliko faza. Nismo mogli da dozvolimo da ostavimo rupe na putu,jer da su ostale do naredne godine, imali bi više posla i pre svega bi morali da izdvojimo i više novca za njihovo saniranje,rekao je Linjački.

Prvа fаzа rаdovа na Agroindustrijskoj zoni trebаlo bi dа bude zаvršenа do krаjа godine, а zаvršetаk projektа, zа koji je ukupno potrebno od 350 do 400 milionа dinаrа, zаvisiće ubuduće od rаspoloživih finаnsijа i privrednog аmbijentа uopšte.

Izvor: radiokikinda