JKP 6. oktobar: Voda je ispravna za piće!

1
27

U kikindskom JKP „6. oktobar” demantuju netačne napise pojedinih medija o zabrani korišćenja vode za piće na teritoriji opštine Kikinda.

jkp-6--oktobar, kikinda_660x330

„Na osnovu informacija koje sam ja dobio iz medija, da voda u Kikindi nije ispravna za piće, moram to odmah da damentaujem. Naime, niti smo dobili bilo kakav nalog od inspekcije, niti je istina to što je kao informacija preneto”, kaže Milan Karać, direktor kikindskog JKP„6. Oktobar”.

Tokom jula kikindski Zavod za javno zdravlje analizirao je 116 uzoraka vode, a mikrobiološke analize ne pokazuju odstupanja koja bi uslovila zabranu. Analize pokazuju čak bolji rezultat u odnosu na prethodne provere:

„Pokazuje hemijski kvalitet koji je uobičajen i 7,5 procenata miklro-biološki neisravnih uzoraka za grad, odnosnoi 11 procenata za sela opštine. To je niži procenat neispravnosti u odnosu na prethodni mesec”,  navodi Dragana Agostini, direktorka ZZJZ Kikinda.

„To je solidna situacija. Možemo je, naravno i popraviti , ali se na hemijski sastav vode ne može uticati. U svakom slučaju, voda u Kikindi je upotrebljiva za piće”, ističe direktorr JKP „6. Oktobar”.

Razloga za panku i uznemirenost apsolutno nema – tvrde u kikindskom Zavodu.

„U ovom momentu mi zaista možemo da kažemo da nema razloga za paniku, a dužni smo da sugrađane informišemo da nije došlo ni do kakvog neželjenog akcidenta što se tiče vode za piće”, dodaje direktorka ZZJZ Kikinda.

Problem kvaliteta vode u Kikindi, kao i u većini vojvođanskih mesta, traje godinama. Iako je dugoročnije rešenje za taj problem neophodno, ovog trenutka zabrane korišćenja vode za piće u Kikindi nema.

Izvor: rtv