KIKINDA: Država oprašta dugove za novi početak

0
13

Metanolsko-sirćetni kompleks, Vodoprivredno preduzeće „Gornji Banat” i Javno preduzeće Informativni centar Kikinda na spisku su zajedno sa 502 firme za koje je raspisan javni poziv za privatizaciju.

msk-kikinda

Javni poziv raspisan je u skladu sa novim Zakonom o privatizaciji i predviđa da društvena preduzeća dobiju nove vlasnike do 31. decembra 2015. Firme koje se bave javnim informisanjem i komunikacijom privatizovaće se u skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju i rok za njihovu privatizaciju je 1.jul 2015. godine.

Metanolsko – sirćetni kompleks je na listi firmi koje su u restrukturiranju. Ovo, nekada uspešno preduzeće, ima 495 radnika, najavljeno je da će ovoj firmi država oprostiti dugove, ukoliko se pojavi strateški partner. Metanol, već tri godine ne radi. Vrednost kapitala je 2,7 milijardi dinara.Javno preduzeće Informativni centar Kikinda zapošljava 21 radnika, a Radio Kikinda je u stopostotnom vlasništvu Opštine. Vrednost kapitala ICK je 3,5 miliona dinara.

Vodoprivredno preduzeće „Gornji Banat“ ima 107 radnika i vrednost kapitala od 146 miliona dinara.Nakon objave javnog poziva potencijalni investitori imaju rok do 15. septembra da predaju pisma zainteresovanosti poštom, na pisarnici Agencije za privatizaciju ili elektronskom poštom. U roku od 45 dana posle 15. septembra, Agencija za privatizaciju je u obavezi da Ministarstvu privrede predloži modele privatizacije za svaku od ponuđenih firmi.

Izvor: dnevnik