Počinje prinudna naplata struje u Kikindi

0
90

Prinudna naplata struje, zaostalih dugova  počela je u ponedeljak. Potrošači dužnici imali su dovoljno vremena da izmire dug.

naplata-struje-kikinda

Predmeti za naplatu biraju se po slučajnom rasporedu – kažu iz EPS „Snabdevanje”. U kikindskoj opštini prinudnu naplatu će vršiti izvršitelji iz Beograda.

Bez obzira na visinu duga, dužnici će, morati da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30 hiljada dinara fiksni i iznose 4.200 dinara. Portparolka Komore izvršitelja Svetlana Manić kaže da će dužnicima biti uručivani zahtevi o izvršenju, a nakon petnaest dana, ukoliko ne ispune svoje dužničke obaveze, rešenje će biti objavljeno na oglasnoj tabli suda, i tada se stiču uslovi za prinudno sprovođenje. Postoji više načina za naplatu duga. Izvršitelji će davati naloge da se dug za struju naplaćuje od plata, penzija, računa u banci, a neki u krajnjim slučajevima mogu ostati i bez nekretnina. Ukoliko dužnik nema ni primanja ni imovinu, izvršenje će biti obustavljeno – kaže portparolka Svetlana Manić. Postoji i mogućnost dogovora sa izvršiteljem da se dug plati i u ratama.

Izvor: radio kikinda