Banatska Topola: grade se kapele!

0
2

U Mesnoj zajednici Banatska Topola počela je izgradnja kapela na katoličkom i pravoslavnom groblju. Kako saznajemo od Nedeljka Cimeše, predsednika ove mesne zajednice, sredstva su obezbeđena u budžetu Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“

banatska_topola

– Projekat za izgradnju kapela je bio spreman te smo odlučili da ove godine najveći deo sredstava namenjenenih Mesnoj zajednici Banatska Topola  – tri miliona dinara iz budžeta „Direkcije za izgradnju grada“ usmerimo na izgradnju dveju kapela.  Radovi će ove godine početi, ali neće biti sredstava da se kompletan posao i završi. Očekujem da će ovaj posao trajati bar dve godine jer je finansijski zahtevan.

Prema rečima seoskog kneza u ovom mestu prioritet  je i da se nekadašnji Dom kulture ponovo dodeli na korišćnje mesnoj zajednici:

– Kada je privatizovana zemljoradnička zadruga i Dom kulture, koji se nalazi u tom objektu, otišao je u privatne ruke. Sada u selu ne postoji mesto na kojem mladi mogu da se okupljaju, kao ni prostor za veće manifestacije i   dešavanja. Trenutno se sve manifestacije održavaju u Vatrogasnom domu  u kojem nema dovoljno prostora. U toku su pregovori sa vlasnicima da nam Dom kulture ustupe na korišćenje .

izvor: radio kikinda