Na svečanoj sednici Skupštine opštine Kikinda zaslužnim građanima, pojedincima i kolektivima uručena je Godišnja nagrada opštine Kikinda.

Ovo priznanje dodeljuje se građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada.

Najviše priznanje grada za ostvarene rezultate u ovoj godini dobili su kao pojedinci student Nikola Tepavac i sportista Denis Jurakić, a kao kolektiv Osnovna škola „Sveti Sava”.

– Moramo da negujemo ono što pojedinci i kolektivi dobro rade. Od ove godine uveli smo i nagradu za životno delo, jer želimo da vrednujemo građane koji služe našoj zajednici dugo godina – rekao je predsednik opštine Kikinda Pavle Markov.

U ime nagrađenih obratio se direktor OŠ „Sveti Sava” Vitomir Radak ističući da će im nagrada biti podstrek da u narednom periodu još bolje rade.

Dodeljene su i nagrade za životno delo i to specijalisti interne medicine dr Milovanu Blažiću, profesoru književnosti dr Spasoju Grahovcu i mr Slobodanu Kojiću, akademskom vajaru.

Osim nagrada dodeljene su i pohvalnice uspešnim žiteljima ove opštine. Nagrađeni pojedinici dobili su i novčani deo, po 30 hiljada dinara.