Stonoteniseri, rukometašice, fudbaleri iz Ruskog Sela, džudista Jurakić i teniser Krstin, obeležili 2013.

0
36

Vanserijski talenat potvrdio je ove godine džudista kikindskog Partizana, Denis Jurakić. Momak na granici punoletstva objedinio je titule pojedinačnog srpskog prvaka u konkurenciji seniora, mlađih seniora i juniora.

Izborio se na taj način za status srpskog državnog reprezentativca u pomenutim kategorijama, a u isto vreme bio je uspešan i na međunarodnoj sceni. Osvojio je bronzane medalje na Evropskom kupu za juniore u gradu Pakšu, u Mađarskoj, kao i na Evropskom seniorskom kupu, u našem glavnom gradu. Ovim rezultatima, uz bronzane medalje sa balkanskih šampionata, Jurakić je sebe svrstao u red najuspešnijih srpskih džudista.

Godinu za pamćenje imao je i devetnaestogodišnji Mokrinčanin, teniser Peđa Krstin. Na prelazu iz juniorske u seniorsku konkurenciju, Krstin se probio među 400 najboljih igrača „beloga sporta” na planeti. Preciznije rečeno, trenutno zauzima 379. mesto na ATP listi. Trenutak sezone Krstin je imao u Kazahstanu. Tek što je kročio u seniorske vode, osvojio je prvi fjučers. Drugi osvojeni fjučers bio mu je onaj u Novom Sadu, a igrao je u još četiri finala.

Stonoteniseri kikindskog Bas kompjutersa ostvarili su minulog maja istorijski uspeh ulaskom u finale plej-ofa državnog šampionata. U završnici su poraženi od zrenjaninskog Banata, višestrukog uzastopnog osvajača naslova srpskog prvaka, a u ovoj, tekućoj sezoni kikindski stonoteniseri ne igraju tako važnu ulogu u srpskoj eliti. Međutim, skoro je sigurno da im neće biti potrebno previše napora u borbi za opstanak.

Posle tri godine, prošloga juna, na glavnu srpsku rukometnu pozornicu vratile su se rukometašice Kikinde. U povratničkoj sezoni, na proleće, boriće se za opstanak u Superligi, ali, poput stonotenisera, ni rukometašce ne bi trebale imati problema u nameri da se dokopaju luke spasa. Zvezdani trenutak 22. decembra imao je trener Kikinđanki Živojin Maksić. „Srebrni” stručnjak iz Aleksandrovca bio je na Svetskom prvenstvu prvi pomoćnik srpskom selektoru Boškoviću.
Fudbaleri ruskoselske Crvene zvezde najuspešniji su opštinski kolektiv kada je reč o najpopularnijem sportu. Ruskoselci su letos, posle 26 godina, ponovo zaigrali u pokrajinskom stepenu nadmetanja, a na proleće 2014. godine, pokušaće  se domoći i Srpske regionalne lige, trećeg stepena takmičenja.

U isto vreme, OFK Kikinda proživljava svoje najteže dane. Nagomilani dugovi i blokada računa prete da sa ovaj klub, nekadašnja institucija, ugasi. Iz nove lokalne samouprave najavili su pomoć u obnovi fudbala na Gradskom stadionu, ali tek pošto računi budu čisti, odnosno na nuli. To bi trebalo značiti da će OFK Kikinda, sa nekom promenom u imenu, na leto iduće godine započeti takmičenje od najnižeg, opštinskog ranga, ali valja, ipak, biti oprezan i sačekati, pa videti da li će tako zaista i biti.