Odobreno 63 stipendije Opštine Kikinde

0
6

U cilju podsticanja talentovanih studenata koji su u toku školovanja ostvarili izuzetne rezultate, kao i podrške studentima koji su slabijeg materijalnog stanja, Opština Kikinda raspisala je Konkurs za dodelu stipendija studentima osnovnih studija za školsku 2013/2014. godinu, tačnije u periodu od oktobra do juna.

Stanislava Hrnjak, članica Opštinakog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje, ističe da su imena studenata kojima je odobrena stipendija istaknuta na oglasnoj tabli Uslužnog centra:
-Resor za obrazovanje SO Kikinde pregledao je pristiglih 78 zahteva, odobrena su 63 , dok je 15 odbijeno. Obavešteni su svi studenti koji su podneli molbu. Postoji rok za žalbe i trenutno Komisija razmatra jednu žalbu koja je pristigla. Krajem januara upriličićemo i svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju.

Stipendija je 6.000 dinara mesečno. Do kraja januara biće organizovano zvanično  potpisivanje Ugovora o stipendiraju, do kada će se određeni broj studenata opredeliti da li želi da prima stipendiju od lokalne samouprave ili, ako im je odobrena, republičku stipendiju, jer imaju pravo samo na jednu prinadležnost.