MOKRIN: Milko pobednik Svetskog prvenstva

0
0

Gusan Milko, vlasnika Mirka Jolića, pobednik je 28. Svetskog prvenstva u borbi gusana u Mokrinu. U finalu Milko je bio bolji od Batafona, vlasnika Save Terzića.

Na Guščarskom trgu carovali su “mokrinski labudovi”, a Mokrin je ostao veran tradiciji svog mesta. Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u borbi gusana prijavljena su 122 bela, pernata ljubimca, za tri takmičarske kategorije: seniore, dvogodce i juniore.

Pravila su jasna, to je fer igra, uz pratnju maksimalno četiri guske. Jer, kažu poznavaoci, one su ključne, za njihovu naklonost se nadmeću guskovi. Pobedjuje, kao i inače u životu – uporniji gusak. U glavnom događaju, finalu seniora , gusan Milko, vlasnika Mirka Jolića, bio je bolji od gusana Batafona, vlasnika Save Terzića.

I ostalo je po koje pero na ubrzo pustim mokrinskim ulicama, pehari u nečijim vitrinama, ali i tradicija koja se čuva. Jer mokrinski labudovi su bili i ostali ljubimci za diku sela. Najveća šteta današnjeg takmičenja je poljuljan ponos ponekog domaćina čiji je pernati ljubimac – izgubio.

Izvor: rtv