Železnički red u Kikindi je poznat po tome što deca iz tog kraja nemaju igralište na kome će se igrati, a mesto predviđeno za to pretvoreno je u mini „deponiju”, gde su se nažalost i deca okupljala.

Pre nešto više od dve nedelje uputili smo čelnicima grada i komunalnoj inspekciji pitanja o problemu žitelja i žiteljki ovog naselja. Pored toga što deca nemaju igralište, na ovoj lokaciji koja je predviđena za izgradnju dečijeg igrališta stvara se mini deponija. Na ovu situaciju skrenula nam je pažnju Marina Ristevski, jedna od žiteljki ovog kraja.

– Veoma je žalosno da naša deca nemaju gde da se igraju, krivo mi je što je mesto predviđeno za igralište, a igrališta nigde nema, rekla je Marina Ristevski za portal I LOVE KIKINDA.

Redakcija našeg portala je dve nedelje isčekivala odgovor gradskih čelnika i komunalne policije, a odgovor ni dan danas nismo dobili. No, iako mi odgovor nismo dobili na veliko zadovoljstvo roditelja i mališana ovog kraja, u toku pisanja ovog teksta saznali smo da je izgradnja igrališta upravo na tom mestu započeta. Svoje zadovoljstvo nije skrivala ni Marina Ristevski.

– Presrećni smo što će naša deca imati igralište i gde da se igraju. Deca su takođe presrećna, jer im je konačno ispunjena želja da imaju igralište. Nadamo se da će mališani moći da se igraju u čistom i urednom igralištu, kao što i zaslužuju. Vama se zahvaljujemo na saradnji i što ste pomogli oko ovog problema, dodala je Marina.

Redakcija portala „I LOVE KIKINDA” se zahvaljuje svim ljudima koji su doprineli da mališani konačno dobiju igralište.