Kikindski gimnazijalci u projektu Internest

0
3

Kikindska Gimnazija „Dušan Vasiljev” jedan je od učesnik projekta Internest koji realizuju izdavačka kuća Klio i Udruženje građana „Biblioteke plus”, uz podršku Ministarstva prosvete i sporta. Tim povodom, danas je stručni tim „Biblioteke plus” posetio kikindsku Gimnaziju.

Clj posete je da produbi znanja o medijima i medijskoj kulturi kako učenika, profesora mentora tako i stručnih saradnika i omogući članovima školskog tima da predstave predavača, temu i ciljeve svog učešća na Festivalu kreativnosti.

Predavanje je namenjeno svim zainteresovanim učenicima i profesorima u školi, dok je za članove projektnog tima predviđen radni susret namenjen konsultacijama sa autorima i predstavnicima „Biblioteke plus”.

Inače, Internest je program aktivnosti kojim se unapređuje medijska kultura i informaciona pismenost u srednjim školama u Srbiji i poboljšavaju uslovi za razvoj školske biblioteke novog doba. Nastao 2006. godine kao model oblikovanja kreativnog prostora koji podstiče svrsishodniju brigu o talentovanim učenicima i stvara uslove za brže i potpunije medijsko obrazovanje, do sada je u projektu učestvovalo 82 škole, odnosno 670 učenika iz Srbije.

Ukupan rezultat učešća u projektu biće predstavljen na Festivalu kreativnosti koji se peti put ove godine održava od 23. do 25. maja u beogradskom Domu omladine.

Izvor: rtv