Umesto sveske i olovke – tablet računar

0
12

Osnovna škola „Sveti Sava”, pored još 50 škola Srbije, nalazi se u odabiru za pilot projekat Ministarstva prosvete. Od septembra bi prvacima bilo omogućeno da sveske, krede i table zamene tablet računarima.

Pilot projekat koji podržava Ministarstvo prosvete, predviđa opremanje učionice smart tablom, računarom, projektorom i zvučnicima, a zatim i nabavku tablet uređaja za učenike i kupovinu servera. Tim povodom, protekle sedmice, Kompanija „Coprix media” iz Beograda, održala je prezentaciju softvera srpskog jezika i matematike za prvi razred osnovne škole.

– Prednost ovog načina rada jeste to što većina učenika već radi sa tom tehnikom i nije im strana. Tako mogu učiti prva slova i računanje, a nastavnik odmah vidi na svom tabletu svu decu, odnosno, da li deca dobro povlače linije, da li prate gradivo…- objašnjava Danilo Borovnica, nastavnik matematike u OŠ „Sveti Sava”.

Odabrane škole u kojima će se od septembra sprovoditi ovaj pilot projekat, dobiće hardver i softver i upoređivaće rezultate rada sa klasičnim radom u učionici.

Izvor: radiokikinda
Fotografija: livetv.rs