Kikinđani, lokalna samouprava i opštinski Štab za vanredne situacije,u saradnji sa Crvenim krstom, za kratko vreme animirali su mnogobrojne građana, a javio se veliki broj ljudi, spremnih da u ovoj, više nego teškoj situaciji za područja pogođena poplavama, pomognu.

I pored vanrednih okolnosti u državi, kikindski Narodni muzej je organizovao manifestaciju “Noć muzeja – Kurija sport” kao akciju prikupljanja pomoći, a sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

U kikindskom Crvenom krstu je samo tokom jučerašnjeg dana prikupljeno oko 10 tona humanitarne pomoći – garderobe, hrane, ćebadi, sredstava za higijenu. Akcija je i dalje u toku, građani neprestano zovu i dolaze u želji da pomognu, a danas je pristiglo još pet tona u najvažnijim potrepštinama.

U saradnji sa Crvenim krstom i Centrom kreativnih ideja “Kreativija”, kikindski Narodni muzej organizovao je manifestaciju “Noć muzeja – Kurija sport” kao humanitarnu akciju, a sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za najugroženija područja i ljude koji su ostali bez svojih domova biće nastavljena u Kikindi i narednih dana.

Izvor: rtv