Kikinđanka donirala 30 tona stočne hrane

0
12

Za nas stočare, životinje od koji živimo, bukvalno su kao članovi porodice. Zamislite da u ovom trenutku neko od vaših najmilijih gladuje­ kaže Olivera Latinović, vlasnica govedarske farme iz Nakova kod Kikinde.

U potopljenim mestima širom Srbije ne pate samo ljude nego i životinje. Stoka koja je uspela da se spasi vodene stihije sada gladuje, jer je voda zbrisala čardake pune kukuruza i stajnjake.

Među prvima, seljačku muku prepoznala je Olivera Latinović, vlasnica govedarske farme iz Nakova kod Kikinde i članica UO asocijacije proizvođača mleka Vojvodine. Odazvala se akciji prikupljanja stočne hrane koju je pokrenula opština Kikinda i donirala 30 tona balirane slame, kukurozovine i sena:

„Sama pomisao da životinje koje su proživele ovu kataklizmu besciljno lutaju i gladuju me onepokojava. Verujte, za nas stočare, životinje od koji živimo, bukvalno su kao članovi porodice. Zamislite da u ovom trenutku neko od vaših najmilijih gladuje. Potpuno mi je jasno u kakvoj su agoniji sada stočari u krajevima pogođenim poplavama. Zato pozivam na paorsku solidarnost sve poljoprivrednike iz Kikinde, ali i drugih krajeva Vojvodine”.

Pomozimo­ kaže Olivera, i dodaje da su se prekjuče, farmeri koji isporučuju mleko „Subotičkoj mlekari”, odrekli dnevne proizvodnje i donirali 48 hiljada litara mleka.

Izvor: kurir