Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti unapređenja i zaštite životne sredine

0
20

Opština Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine raspisali su Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti unapređenja i zaštite životne sredine. Detalji konkursa, koji je raspisan do 13. juna, nalaze se na sajtu Opštine.

Pravo da konkurišu imaju obrazovne ustanove, verske zajednice, društvene organizacije, ekološka udruženja građana i indirektni budžetski korisnici.

– Postupak za dodelu sredstava vodi Komisija za zaštitu i unapređenje životne sredine, koja će 15 dana od dana zaključenja konkursa dostaviti predlog za raspodelu sredstava Opštinskom veću. Za izradu i realizaciju projekata i programa ozelenjavanja opštine Kikinda predvideli smo sadnice i sadni materijal vredan milion dinara. Za izradu projekata i programa zaštite i očuvanja zaštićenih prirodnih dobara 100.000 dinara, a za obrazovne aktivnosti i jačanje svesti o zaštiti životne sredine planirano je 200.000 dinara – kaže Miodrag Bulajić, član Opštinskog veća zadužen za mala i srednja preduzeća i zaštitu životne sredine.

Izvor: radiokikinda