U OŠ „Vasa Stajić” nastavni kadar je došao na ideju da učestvuje u kolektivnoj akciji uređenja radnih prostorija.

Više od 40 zaposlenih, nastavnog i vannastavnog osoblja već nekoliko dana kreči radne prostorije, kako bi novu školsku godinu učenici započeli u osveženim i sređenim učionicama. Škola je zadnji put okrečena pre 30 godina, naglasio je direktor Nenad Kihas,direktor OŠ „Vasa Stajić”.

– Sredstva je obezbedila Mesna zajednica Mokrin i donatori iz našeg mesta. Vrednost investicije je oko 70 hiljada dinara. Zahvaljujem kolektivu u našoj školi koji je dobrovoljno pristao da učestvuje u akciji rekonstrukcije radnog prostora-rekao je Kihas.

Bogdan Srbljin, nastavnik produženog boravka, takođe se odazvao akciji.

– Samoinicijativno smo odlučili da, kao kolektiv, učestvujemo u uređenju škole.Ovo je naša radna sredina i prostor u kojem provodimo najveći deo vremena i izrazili smo želju da svi učestvujemo, rekao je Srbljin.

Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i informisanje,napominje da je ovo jedna od starijih škola koja postoji već više od tri decenije. Jedan od najvećih problema sada je krov, koji će uskoro biti saniran.

– Deo krova iznad fiskulturne sale mora biti hitno urađen, kako ne bi prokišnjavao.Takođe, problem uzemljenja biće rešen prema projektu koji sprovodi Direkcija za izgradnju grada,kako bi i nastavnici i učenici bili bezbedni tokom nastavnih aktivnosti, rekla je Hrnjakova.

Lokalna samouprava će nastojati da pomogne i u drugim investicijama, naročito kada je reč o nastavnim sredstvima,dodala je Hrnjak.

Izvor: radiokikinda